Антъни Иванов: Ще плувам за медал

 

С Антъни Иванов са свързани   надеждите ни за медал от световното първенство по плуване за юноши и младежи в Индианаполис. Състезателят на „Вихрен“ (Сандански) доби още по-голяма увереност във възможностите и таланта си с осмото място на 200 м бътерфлай шампионата на планетата за мъже и жени в Будапеща. Успя да поработи и върху елементите, които с треньора му Николай Вакареев отчетоха като пропуск. 
Антъни, който е едно от лицата на Европейската седмица на спорта ( 23-30 септември), ще плува в Индианаполис  50, 100 и 200 м бътерфлай. Започва програмата и със стотака на 24 август ( четвъртък). Пред
BGswim.com европейският вицешампион за юноши и притежател на над 200 национални рекорда сподели очакванията си за първенството в САЩ.

– Антъни, успя ли да презаредиш батериите световното първенство за мъже в Будапеща?


– Чувствам се добре. Мисля, че успях да остана фокусиран и ще дам всичко от себе си на това последно състезание за сезона.

 

 

– Как се оставаш фокусиран и мотивиран в толкова дълъг сезон, който практически свършва почти през септември?

– Не ми се случва за първи път да плувам до септември и няма и да е за последен. Мотивирам се от това, че представям България на най-високото ниво. Надявам се отново да пренапиша историята.

 

– Успяхте ли да поработите с треньора ти Николай Вакареев върху елементите, които той спомена, че са били пропуснати в Будапеща – подводно, обръщане?

– Да поработихме ще видим как ще успея да се справя сега с елементите.


– Нямаш притеснение да заявиш, целите си. Какви са те за Индианаполис?

– Винаги излизам за победа и този път ще плувам с тази нагласа. Скачам за медал и се надявам да успея да го взема какъвто и цвят да е.


– Най-силните плувци бяха в Будапеща, но на това световно ще има много младоци, които дишат врата на титулярите. Кои ще са твоите конкуренти?

– Има доста нови имена, които не познавам, но конкуренти ще са ми Милак Кристоф. Японецът, заместващ моя приятел – Нао Хоромура, който не знам защо не е тук. Също и сребърният и бронзовият медалист от европейското за юноши миналия месец.

 


 – Как се справи с аклиматизацията в САЩ?

– Започнах да тренирам от една седмица по часовото време в Индианаполис така, че не мисля, че ще има проблем.


– Ще ви подкрепят ли българи на световното първенство?

– Не знам дали ще има българи на трибуните. Всички в отбора обаче ще се подкрепяме взаимно.

 


– Вече си национално разпознаваем, не само в плувните среди. При първото ти завръщане във Велико Търново и Сандански спираха ли те непознати по улицата?

– Да спираха ме, което е страхотно, че вече започва плуването да добива популярност.


– Имаш си нов прякор – Бейби Фелпс? Как го приемаш?

– Не ми пречи прякора, но не искам да бъда сравняван с никой.

 


– За краткия път, който извървяхте заедно с Вакареев (със сигурност го познаваш покрай баща ти отдавна), успяхте ли да изградите връзка повече от тази треньор-състезател? 

– Ние имаме връзка треньор състезател от много време. Още отпреди да започна да тренирам във Велико Търново се познавам с него. Така че винаги я е имало.


– Какво го прави специален за теб?

– Професионализмът му. Няма нищо общо от към начин на работа с предишните ми треньори.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар