Антъни: Изпълних целите си на световното

 

Втори световен финал при мъжете, зверски рекорд на 200 м бътерфлай и общо 7 поправки досега (три с щафетите), това е впечатляващата рекапитулация за най-добрия ни плувец Антъни Иванов на световното първенство на малък басейн в китайски град Ханджоу.

 

„Супер доволен съм от световното първенство в Китай. Изпълних всяка цел, която си бях поставил. Планирах на 200 м бътерфлай да плувам под 1:52,5, но не очаквах 1:51,8 мин.

Явно съм бил готов за толкова. Хората видяха, че наистина проблемът лятото на финала беше банския костюм. Това е най-успешната ми година до момента със сигурност“, сподели Иванов за BGswim.com.

През август състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) записа финал и на европейското първенство в Глазгоу – първият ни мъжки от 21 г. Миналата година направи фурор с влизане в голямата осмица на света на 50-метров басейн в Будапеща. След това стана бронзов медалист на 200 м бътерфлай на планетарния шампионат за юноши в Индианаполис.

С треньора си Николай Вакареев

На 100 м бътерфлай Антъни остана на пет десети от полуфинала, но не съжалява. „Опитах се, но имаше умора. Все пак направих рекорд, Доволен съм“, коментира представянето си на стотака 19-годишният търновец.

Рекордите на Антъни дотук са седем – три индивидуални (50, 100, 200 м бътерфлай, 200 м св. стил) и три с щафетите (4 по 100 м св. стил, 4 по 200 м св. стил, 4 по 50 м микс смесена).

 

 Коментира представянето и на целия ни отбор, съставен от седмина плувци.

„Целият отбор се представя на ниво. Направихме рекордите на щафетите, които бяхме планирали. Чакаме последните стартове утре. Дано и те да  са успешни“, допълни Иванов.

 

Планира да плува пет индивидуални дисциплини на държавното първенство на Спортната палата в София другата седмица – 50, 100, 200 м бътерфлай, 50 м св. стил и 100 съчетано.

Веднага след Коледа лети за САЩ, ако му е станала визата.

Иванов трябваше да учи в Университета Оубърн, щата Алабама, но го смени с този във Вирджиния. Направи го, за да последва треньора Серхио Лопес, работил със звезди като

Кейлъб Дресъл, Райън Мърфи, Фелипе Лима и Бруно Фратус.

Антъни Иванов е двукратен победител Номиниран е в анкетата Най-добър млад спортист на Viasport.bg която се организира с S Media в сътрудничеството на фондация „Играй с Развитие“.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар