Антъни към спортистите ни: Не качвайте килограми, поддържайте форма!

 

Финалистът на световни и европейски първенства Антъни Иванов е един от двамата ни плувци с покрит олимпийски норматив „А“ за Токио, но и той е замразил временно подготовката си в САЩ, поради мерките срещу пандемичния коронавирус.

 

Американската федерация (USA Swimming) стопира всички надпревари и мероприятия за 30 дни, в това число лагери и треньорски семинари.

 

Решението е в унисон със забраната на Националната колежанска аматьорска асоциация (NCAA) да бъдат спрени университетските състезания.

Това важи и за големия финал на плувния шампионат в края на месеца, в който трябваше да се състезава и Антъни Иванов.

 

Студентът в Университета Вирджиния Тех посъветва българските състезатели (и спортисти изобщо) чрез BGswim.com как да продължат да тренират в домашни условия.

 

„Важно е състезателите да не си мислят, че като не плуват две седмици, всичко е свършило. Защото не е! Важното е да си поддържат формата. Ако са работили достатъчно, няма да имат проблем“, посъветва Антъни.

Препоръчва на спортистите да не се тъпчат, за да не  качват килограми.

 

Ето как коментира ситуацията с плуването в САЩ финалистът на световни и европейски първенства.

„Отмениха състезанията за следващите 30 дни. Затвориха и басейна за две седмици. Ние имахме басейн няколко дена, защото тренираме на съоръжение, което не е към университета. Въобще не се знае какво се случва. На среща с отбора бе коментирана ситуацията. Общо взето и олимпиада не се знае дали ще има“, обясни Иванов.

 

Както и останалите ни плувци в САЩ, Любомир Епитропов, Петър Божилов, не знае към днешна дата кога ще може да се приберат в България. Калоян Братанов живее там.

 

„Не знам какво се случва с билети, полети… В абсолютно неведение съм. Ако се прибера, трябва да плувам в България, а у нас не се знае къде може да се води подготовка“, не скри притеснението си състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански).

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар