Антъни на финал с асовете на САЩ

Антъни Иванов се класира за финал на силния турнир на голям басейн в Ричмънд, щата Вирджиния, на който най-добрият ни плувец и Любомир Епитропов гонят нормативи за световното първенство в Южна Корея през лятото.

Номинираният за новобранец на годината на Университета на Вирджиния Тех даде осмо време на 100 м бътерфлай – 53,35 сек.

В ранните утрешни часове Антъни ще плува в звездната компания на световния  шампион в дисциплината Каелъб Дресъл (52,55) и друг ас на САЩ Майкъл Андрю (52,84).

Антъни ще стартира в осми коридор.

Влизането му във финала на стотака означава, че е с големи шансове за медал на  по-силната си дисциплина – 200 м бътерфлай.

Любомир Епитропов даде девето време на 100 м бруст 1:02,05мин. и ще плува във финал „Б“.

По-силната дисциплина на студента в Университета на Източна Каролина е също двестаметровата.

С първо и второ време на финала влязоха националите на САЩ Коди Милър и Кевин Кордес, съответно с 1:00,80 мин. и 1:01,20 мин.

И за Антъни  и Любо – състезатели на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански), състезанието от силната верига TYR Pro Swim е първото на голям басейн през сезона.

Имаха леко притеснение как ще мине трансформацията им от ярдовия.

Резултатите ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар