Антъни: Научих много за няколкото месеца в САЩ

 

За най-добрия ни плувец Антъни Иванов завършилият шампионат на американските университети (NCAA) в Тексас слага край на първия етап от адаптацията с щатската плувна система.

19-годишният търновец подобри два рекорда на Вирджиния Тех (100 ярда бътерфлай – 46,15 сек. и 200 ярда бътерфлай – 1:41,06 мин.) и е изключително доволен от подготовката, резултатите и справянето с академичната част.

„Първият ми състезателен сезон като студент в Америка завърши повече от успешно. Много съм доволен от резултатите. Състезанието е по-силно от световно. Сега трябва само да обърна всичко научено към 50-метровия басейн. След две седмици ще плувам на такъв. Ще видим как ще е. След това гледам към световното първенство в Южна Корея“, сподели Антъни пред BGswim.com.

Осмият в света и Европа коментира и предимствата на американската плувна система – водещата в света.

„Много по-различна от българската и като брой на тренировки, като обем и като детайли и като възможности. Ако у нас не започне да се работи като в САЩ, никога няма да сме близо до американците. Щатската плувна система помага в адски много направления. Принуждава те да станеш и да се състезаваш по всяко време. Помага ти да отделиш важни неща от тези, които си мислиш, че са важни. Да работиш и да почиваш когато трябва, а не когато искаш“, обяснява Антъни.

На въпроса дали от тежкия график с турнири всяка седмица с Вирджиния Тех страда планираната с наставника му Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) подготовка за световното първенство отговаря:

„Имам лекции всеки ден и доста задачки, които трябва за правя, както и уроци. Натовареният график обаче помага адски много на състезателите.“

В профилите си в социалните мрежи Иванов допълни:

„Благодаря на всички, които ме подкрепят! От тук пътят продължава само нагоре. Изключително много благодаря на треньорите, отбора ми, родителите ми и не на последно място приятелката ми, както и приятелите ми. Пожелавам ви страхотна седмица!“

На шампионата в Остин на NCAA плува още един от водещите ни състезатели – Калоян Братанов, който скочи с щафетата Университета по селско стопанство и механика в Тексас.

Други двама национали – Любомир Епитропов и Петър Божилов следват съответно Източна Каролина и Южния Методистки университет, през който минаха Нина Рангелова и Стефан Попов.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар