Антъни: Не съжалявам, че плувах по-бавно на финала

 

Антъни Иванов не съжалява, че не е плувал по-бързо във финала на 200 м бътерфлай на световното първенство на малък басейн в Ханджоу (Китай), за да се доближи до медалите. 

Състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) влезе с шесто време и национален рекорд (1:51,81 мин.) в серията за разпределението на отличията. Следобедът обаче умората си каза думата и плува по-бавно (1:52,40).

„Първият ден на световното първенство мина много добре. Всички от отбора плуваха много бързо, подобриха личните си постиженията. Все  още не мога да повярвам какво се случи. Много съм доволен от моите плуванията на 200 м бътерфлай. Всичко мина много добре. Сутринта свалих близо 3 секунди от досегашното си най-добро постижение за мъже (национален рекорд), и две секунди и нещо следобед на финала, пак беше по-бързо. Не съм ядосан, че плувах по-бавно следобед. Все пак влезе и умората от щафетата, където също строшихме националния рекорд“, заяви Антъни за БНТ.

Най-добрият ни плувец, който тази година записа финал и на европейското първенство – в Глазгоу, а миналата година влезе в голямата осмица на световния шампионат на голям басейн за мъже в Будапеща, се надява утре да запише полуфинал на 100 м бътерфлай и да направи още един национален рекорд.

„Пожелайте ни успех. Надявам да се плуването да бъде отразено от медиите, за да се види какво правим за този спорт в България. Благодаря на всички за подкрепата на всички наши плувци на световното първенство в Китай. Гледайте ни, стискайте ни палци и само напред“, допълни Антъни Иванов.

Третият в света при юношите е двукратен победител в анкетата на Viasport.bg за Най-добър млад спортист, която се организира с S Media в сътрудничеството на фондация „Играй с Развитие“.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар