Антъни номиниран за новобранец №1

 

 

Най-добрият български плувец Антъни Иванов трупа сериозен актив в САЩ, след като беше номиниран за новобранец на годината в университета на Вирджиния Тех.

Осмият в света и Европа ще спори в категорията с бореца Мекхи Люис и лекоатлета Джакори Патерсън.

Иванов получи номинацията заради летящия си старт, с който влезе в програмата на университета, подобрявайки рекордите на 100 и 200 ярда бътерфлай, спечелените медали с битки с други висши заведения и участието в шампионата на NCAA – най-силния в света.

До края на месеца Антъни ще остане в САЩ, а най-важната му задача е да покрие норматив за световното първенство в Южна Корея през лятото.

https://www.youtube.com/watch?v=pPHnG35Fr4Y

Ще направи първи опит на турнир в Ричмънд, щата Вирджиния, където на 10-13 април ще се състои третият кръг от силната плувна верига TYR Pro Swim.

Там за норматив ще плува и съотборникът му във Вихрен (Сандански) Любомир Епитровов, следващ в университета на Източна Каролина.

 

“Прекалено дълго време бях в изострена спортна форма, заради състезанията на ярдов басейн и не съм плувал на 50-метров. Не знам как ще се чувствам на турнира в Ричмънд, но каквото стане. Ще гоня норматив „А“ за световното първенство“, коментира Иванов пред BGswim.com.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар