Антъни обясни за пропуснатите проверки, тренира за европейското в Сандански

Антъни Иванов


Плувният ас Антъни Иванов продължава подготовката си в Сандански, след като бе изслушан от Антидопинговия център на България по случая със спирането на състезателните му права.

В присъствието на специалиста по международно спортно право Георги Градев многократният рекордьор и шампион се е аргументирал със солидни факти защо се е стигнало до нарушение на правилника на WADA за местонахождението му при проверка за забранени вещества.

Според протоколите студентът във Вирджиния Тех на три пъти не е бил на заявените локации – на три различни континента, едната на световното първенство на малък басейн в Абу Даби, където стана шести на планетата на 200 м бътерфлай.

След изслушването Антидопинговия център промени решението си за временно спиране на състезателните права на Антъни.

Всеки спортист, който влиза в списъка за проверки на АЦ или на международна федерация, е длъжен на всеки 3 месеца да подава информация за местонахождението си по дни. Това става на специално приложение, наречено ADAMS. По него се движат проверяващите на Международната тестова агенция. При три нарушения за подаване на информация за местонахождение всеки спортист е застрашен от забрана за участие в състезания за период между 12 и 24 месеца, уточнява 24 часа.

Тъй като подготовката му е пострадала следствие на ситуацията, Антъни Иванов ще се фокусира върху европейското първенство в Рим (11-17 август), а световното в Будапеща (18 юни-3 юли) ще участва, за да подсили представителния тим.

След завръщането си от САЩ преди седмица, състезателят на ПСК Черно море (Вн) продължава подготовката си на Сандански под ръководството на неговия баща Антон Иванов, в координация с университетския му наставник Серхио Лопес.

От 2015 г. Антъни записва финал на всяко голямо първенство.

Вашият коментар