Антъни: Плувах на инат и за България

Антъни Иванов спечелил на инат и заради България бронзовия си медал от световното първенство по плуване за юноши и девойки в Индианаполис.

 

Това призна пред BGswim.com 18-годишният талант, който е спечелил отличия от всички престижни състезания за възрастта си.

Европейски вицешампион е, първенец от „Мултинейшън“, избран е за Най-добър на Балканския полуостров от игрите в София през пролетта, за „Най-добър млад спортист“ в анкетата на Viasport.bg и разбира се, е осми в света при мъжете в коронната си дисциплина 200 м бътерфлай.

 

„Плуването ми на финала беше максималното, за което бях готов в момента. Втората стотачка я плувах само на инат и за България. Иначе може би нямаше да успея. Беше много тежко, но се радвам, че успях“, коментира Иванов за BGswim.com.

Сега състезателят на Николай Вакареев и „Вихрен“ (Сандански) ще има възможност за три седмица пълна почивка.

По време на ваканцията си ще се включи в Европейската седмица на спорта ( 23-30 септември), тъй като е едно от лицата на инициативата.  

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар