Антъни: През 2019 г. гоня олимпийски норматив и по-предно място в световен финал

 

По-предно място на световен финал и покриването на олимпийски норматив за игрите в Токио през 2020-а, това са целите пред най-добрия български плувец Антъни Иванов за догодина.

 

Състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) говори пред БНТ за предстоящите цели и направи рекапитулация на представянето си на шампионата на планетата в малък басейн в китайския град Ханджоу, където записа финал, направи четири национални рекорда и три с щафетите.

За световното първенство

Всичко се получи, както го говорихме преди да заминем. Отидохме за фина. Направихме финал. Записахме рекорди на всички дисциплини. И всичко мина точно, както трябваше.

 

Равносметката за 2018 г.

Най-успешната ми година до момента. Имах два финала на големи първенства. Надградихме абсолютно всичко. Този път всичките ми плувания на самото световно първенство бяха силни. Обикновено плувам силно и после другите стартове не ми се получават. Така, че започваме да вземаме поука и да ставаме по-големи състезатели с всяко състезание.

 

Резервите

 

За 100 м бътерфлай можех да вляза на полуфинал, но просто имах много натрупана умора. В тази дисциплина имам още резерви.  За следващия път вече се надявам да имаме масажист, за да можем да възстановяваме по-добре. Това ни куца в битката с големите отбори.

Надявам се догодина да имаме хубаво възстановяване на големите шампионати.

 

За отбора

 

Всички се подкрепяхме, бяхме заедно постоянно. Това повлия добре, както на мен, така и на всички останали. Мисля, че много неща ще се променят. Вижда се по работата на ръководството. Смятам, че 2019 г. ще е по-успешна за българското плуване.

 

За целите през 2019 г.

 

Главната ми цел да покрия олимпийски норматив за Токио 2020 г. Ще се пробвам още на първия ден, когато открият прозореца. Ще опитам още на държавното първенството през април, ако не през юни.

 

Другата ми голяма цел е финал на световно първенство в Корея. Ако вляза на финал, това ще мине през „А“ норматив със сигурност. Но вече догодина ще съм по-напред от осмото място. Обещал съм си го.

 

Антъни Иванов е двукратен победител в анкетата Най-добър млад спортист на Viasport.bg която се организира с S Media в сътрудничеството на фондация „Играй с Развитие“. Отново е номиниран.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар