Антъни продължава да е с финал на голямо първенство от 2015 г.

 

 

Плувният ни ас Антъни Иванов записа втория си европейски финал за годината.

След като остана на седем стотни от бронза на 200 м бътерфлай на шампионата на голям басейн в Будапеща през пролетта, сега влезе с второ време в битката за разпределение на медалите в Казан, където се провежда форума на малък басейн.

Антъни Иванов е явление в българското плуване. Не само заради рекордите и плуванията си, но и заради уникалната поредица, която поставя от 2015-а – всяка година да записва финал на голямо първенство. Само Таня Богомилова го е правила.

Това говори много за стабилността в прогресията на състезателя на варненския ПСК Черно море.

Финалите на Антъни

• 2015 г. В Сингапур Антъни е шести в света при юношите на 200 м бътерфлай. От наборите си обаче вторият най-добър. Останалите са с година две по-големи от него.

• 2016 г. в Ходмезьовашархей (Унг) е европейски вицешампион за юноши на 200 м бътерфлай. При дебюта си на континентално за мъже – в Лондон бе 9-и, на 40 стотни от финала. През сезона гледаше към Рио с покрит олимпийски норматив, но поради изискването на ФИНА да има участие на световно за мъже от нашите замина Александър Николов.

2017 г. При дебюта си на планетарно първенство при мъжете в Будапеща е финалист и осми. Два месеца по-късно е трети на планетарното за юноши в Индианаполис. Взе първия медал за мъжкото направление.

2018 г. На европейското в Глазгоу отново е финалист, осми. В края на същата 2018-а бе осми в света на 25-метров басейн в Ханджоу (Кит).

• 2019 г. На световното на голям в Южна Корея даде равно време с унгареца Тамаш Кендереши за влизане във финала. Загуби извънредното преплуване заради умората следствие на настинка, но практически преплуването си е финал.

2020 г. – Локдаун. Така че, серията на Антъни остава непрекъсната.

2021 г. – Четвърти на европейското първенство в Будапеща на голям басейн – на 200 м бътерфлай.

2021г. – Влиза с второ време на финала на 200 м бътерфлай на континенталното първенство на малък басейн в Казан.

Вашият коментар