Антъни пропуска Евро 2017, набляга на училището

 

Антъни Иванов ще пропусне европейското първенство по плуване на 25-метров басейн в Дания през декември, за да се концентрира върху образованието си.

Третият най-силен в света при юношите на 200 м бътерфлай и осми при мъжете свърши работата си за годината и гледа към следващата, в която една от важните цели е следването в престижен университет в САЩ.

Има предложения от няколко, включително и от „Бръшляновата лига“.

 

За целта Иванов трябва да си вземе изпита за SAT и да придвижи предметите и изпитите си в американския колеж във Велико Търново.

 

Състезателят на Николай Вакареев и „Вихрен“ (Сандански) ще участва само в надпревари от вътрешния календар – турнирите „Бриз“ в Бургас, „Руси Русев“, организиран от  “Траяна“ в Стара Загора (октомври) и на „Спринт“ в Пловдив (ноември).

Върховата му изява в края на годината ще е на държавния шампионат, който ще се състои в басейна на Спортната палата в София от 19 до 22  декември и на него ще атакува рекорда на 400 м св. стил.

 

Самият Иванов и неговият наставник Вакареев получиха наградите за Спортист и Треньор на месец юли.

На церемонията, организирана от пресклуб „България“, присъстваха и генералният секретар на федерацията Таня Богомилова и националният селекционер Кристиян Минковски.

Иванов и Вакареев бяха уважени за осмото място в Будапеща, но заради участието в световното първенство за юноши в Индианаполис,  получиха наградите си със закъснение.

Мултирекордьорът бе отличен с традиционната значка “Златна България”  от 14 карата злато и уикенд за двама в Пампорово. За него са гласували 15 спортни редакции.

За Вакареев бе значката с „малката България“ , вземайки 13 вота.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар