Антъни работи за старта с асове в атлетиката

 

Антъни Иванов ще работи върху слабостите и детайлите в плувната си подготовка с тренировъчна методика от леката атлетика.

 

При това под прякото ръководство на специалист – треньора на финалиста в сектора за скок на височина от олимпийските игри в Рио де Жанейро и последното световно първенство в Лондон през август  – Тихомир Иванов.  

Обяснението за този любопитен подход даде пред BGswim.com наставникът на Антъни – Николай Вакареев, който е отлични отношения и постоянен досег с колегата си Георги Гетов.

 

„На световното първенство в Будапеща, плувайки с най-големите майстори на 200 м бътерфлай, изпъкнаха някои слабости Антъни – в старта, подводната част, обръщания. Времето до шампионата за юноши в Индианаполис бе изключително кратко, за да ги изгладим, само 15 дни. Като треньорски указания и желание, те бяха изпълнени. Чисто физически нямаше как да се случи. Това ще стане през подготвителния сезон“, заяви Вакареев.

 

Старши  треньорът на „Вихрен“ (Сандански) е изготвил програма само от едно занимание на вода, вместо две. Това на сухо обаче ще бъде по-продължително. В него Антъни освен за подобряване на общото си физическо състояние, ще има специални упражнения за старта.

Те ще се провеждат в родния град на третия в света при юношите и осми при мъжете  – Велико Търново и под ръководството Георги Гетов – треньор на Тихомир Иванов, също и на обещаващия талант Матилда Ангелова, заела второ място в конкурса „Мис BGathletic.com 2016“.

 

 

Атлетическото трио води подготовка принципно  в Плевен, но в старопрестолния град намират идеални условия за подготовка. Има зала, стадион със скочище.

„Реално стартът в плуването няма плувен елемент. Той си е чисто лекоатлетически. Дори постановката на краката върху блокчето, позицията на тялото са същите. Така че е нормално да потърсим възможности за подобряването на този елемент при най-добрите в  леката атлетика. Приятели сме с Георги Гетов, той често отскача с Тихомир във Велико Търново. Пък и Антъни ще тренира до края на годината в родния си град, тъй като ще трябва да наблегне върху училището“, допълни Вакареев.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар