Антъни с 10 дисциплини на държавното

Най-добрият български плувец Антъни Иванов ще плува десет дисциплини на държавното първенство за мъже и жени, който ще се проведе на покрития 50-метров столичен басейн „Диана“ от четвъртък до неделя (28 юни-1 юли).

Състезателят на Вихрен (Сандански) и Николай Вакареев ще стартира на 50, 100 и 200 м бътерфлай, 50 и 100 м гръб, както и на пет щафети (4 по 100 м и 4 по 200 м св. стил, 4 по 100 м смесена и на двата микса).

“Ще минем държавното първенство тренировъчно. В подготовка сме за европейското първенство в Глазгоу през август, коментира Иванов пред BGswim.com. Целта пред осмия в света при мъжете на 200 м бътерфлай и трети при юношите е медал.

Подготовката му за европейския шампионат ще протече в Гърция.

В случай, че плува на всички индивидуални финали на държавното първенство в София, стартовете на Антъни може да бъдат 15.

Самият шампионат е възможност за останалите ни изявени състезатели да покрият норматив. Досега такива имат още Лъчезар Шумков и Любомир Епитропов в бруста.

 

Освен български състезатели, участие в държавното първенство ще вземат и плувци от Великобритания, Узбекистан, Русия, Хърватия, Литва, САЩ и Германия.  

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар