Антъни с два бронза в САЩ

 

Най-добрият български плувец Антъни Иванов спечели два бронзови медала и беше с ключов принос отборът му Вирджиния Тех да е класира на  четвърто място в шампионата на американските университети (АСС), състоял се в Грийнзбъро, щата Северна Каролина.

Първото си отличие взе с щафетата на 4х200 ярда св. стил.

На 200 ярда Антъни бътерфлай взе индвидуален медал, финиширайки трети за 1:41,28 мин.

Подобри на два пъти университетския рекорд, дал му право за участие във Висшата лига на американските университети – шампионата NCAA.

Силата на Антъни обаче е на 50-метровия басейн, а важните състезания за сезона тепърва предстоят.

Шампион на 200 ярда бътерфлай стана Ник Албиеро от университета на Луисвил – 1:40,70 мин.

 

Антъни, който е в постоянна кореспонденция с треньора си Николай Вакареев (Вихрен, Сандански), плува в Гринзбъро и 500 ярда св. стил, финиширайки 12-и за 4:18,22 мин.

Съотнесено спрямо 25-метровия басейн, това е 3:43,95 мин. Това е с повече от две секунди под личното му постижение.

19-годишният търновец скочи за точки за отбора си Вирджиния Тех и на 200 ярда св. стил, завършвайки 16-и за 1:37,03 мин.

Шампионатът на ACC по плуване и скокове във вода спечели Щатският университет на Северна Каролина. Участваха общо 12 отбора.

Класирането на Вирджиния Тех дава право на участие в NCAA, който ще се състои на 27-30 март в Остин, щата Тексас.

През април Антъни и съотборникът му във Вихрен (Сандански) Любомир Епитропов (Източна Каролина) се прибират у нас, за да продължат подготовката си за световното първенство в Южна Корея.

Резултатите ТУК

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар