Антъни с двойна държавна премия за Будапеща

 

Антъни Иванов получи двойна държавна премия за осмото си място на световното първенство по плуване в Будапеща. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи бонус от допълнителни 5000 лв.

 

Според Инструкцията за награждаване на спортисти с парични средства от Министерство на младежта и спорта за постигнати призови класирания през 2017 г. осмото  място на 18-годишния Антъни на 200 м бътерфлай се премира с 5000 лв.

 

Заради изключителната стойност на постижението, което е едва четвърти финал на световно първенство на голям басейн в историята на мъжкото ни плуване министър Кралев взе решение да даде допълнителен бонус на Иванов.

 

Така сумата, която той ще получи за постижението си става общо 10 000 лв.

 

 

„Поздравления за уникалния резултат и емоциите, които ни донесе. Осмото място и финал на световно първенство в плуването е изумително постижение и аз смятам, че то трябва да бъде стимулирано допълнително. Ти си едва в началото на своята спортна кариера и ти желая да постигнеш още много призови класирания“, заяви Кралев. 

 

В разговора с министъра Антъни съобщи, че вече има покани от престижни университети в САЩ, част от Бръшляновата лига. 

 

Кралев връчи на Иванов и на неговия личен треньор Николай Вакареев почетни плакети на ММС. На срещата присъстваха също генералният секретар на Българската федерация по плувни спортове Таня Богомилова и главният мениджър Кристиян Минковски.

 

 

Иванов замина на лагер в Камчия, на който ще се подготвя за предстоящото световно първенство за юноши и девойки в Индианаполис (23-28 август).

 

Попадането на Антъни Иванов в идеалната осмица на планетарно първенство е едва четвърто за мъжкото ни плуване, след това на мъжката ни щафетата 4х100 м св. стил от Колумбия през 1975 година, на Денислав Калчев в Рим през 1994 г. (100 м бътерфлай) и на Михаил Александров в Мелбърн 2007 (100 м бруст).

В кариерата си от 2008 г. насам Иванов има около 200 национални рекорда, като преди да навърши 18 години има 14 рекорда за мъже. 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар