Антъни с кампания за деца, сътрудничи с фондацията на Фелпс

Антъни Иванов


Между многото си ангажименти по подготовката за световното първенство в Будапеща, следването и серията от турнири в САЩ, Антъни Иванов инициира благотворителна кампания.

Замисълът е да бъде помогнато на децата между 3 и 11 г. от цял свят да се научат да плуват. Причината е, че с всяка година се увеличава броят на удавените хлапета в тази възраст.

Антъни заедно с други силни плувци са обмисляли няколко идеи в продължение на месеци. В крайна сметка са се спрели на варианта за програма за парични дарения.

Дори с един долар.

„Фондацията, с която ще работя в САЩ, оперираща в цял свят, е на Майкъл Фелпс. Около мен са съотборниците ми (във Вирджиния Тех) и разбира се, треньорите Серхио Лопес и Албърт Субиратс. В България ще работя по-скоро лично аз с треньори, докато не намеря програма, на която мога да вярвам, че ще дари средствата по предназначение. Ако има такива, моля свържете се с мен!“, сподели Антъни пред BGswim.cоm.

Европейският и световен финалист е влязъл в контакт с наши спортисти, които да дадат свои медали и предмети за благотворителен търг.

„Сайтът за набирането на средства е прозрачен, за да могат хората да виждат колко пари са събрани. Мисля, че това е най-добрият вариант“, добави“, допълни асът олимпиецът.

Включете се в инициативата ТУК

„Много се радвам, че се вдига шум около тази инициатива. Надявам се да стигне до повече хора и да помогнем на повече деца. Целта засега е 20 000 долара. Надявам се до лятото да успеем да ги съберем, пък заяви пред BTV Иванов. – Идеята се зароди в преди няколко месеца. Търсех партньори и хора, с които да работим и да я осъществя. В САЩ намерих много добър партньор – фондацията на най-великия олимпиец Майкъл Фелпс. Направихме връзка с тях, обясниха ми как могат да се използват средствата, как да даря и как те ще поемат абсолютно всичко друго. Това ме улеснява, защото в САЩ нямам чак такова влияние и не мога да се занимавам с абсолютно цялата страна. Миналата година те са помогнали на 50 000 деца, така че това ми дава добро предчувствие“.

В момента Антъни участва в студентското първенство на САЩ (NCAA), провеждащо се в Атланта.

 

Вашият коментар