Антъни с най-много медали

 

Антъни Иванов е плувецът с най-много титли и медали ден преди края на държавния отборен шампионат за мъже и жени и по-малки до 13 години, провеждащ се на столичния басейн „Диана“.

Асът на Вихрен (Сандански) очаквано и на ходом взе титлата в коронната си дисциплина 200 м бътерфлай, финиширайки за 2:00,73 ин

Преди това третият в света при юношите и осми при мъжете се окичи със сребро на 50 м гръб в класирането сред българите и с бронз в общото.  Иванов регистрира време 27,54 сек.

В предните дни на отворения държавен шампионат стана трети и на 100 м гръб, взе две титли на 100 м бътерфлай и с щафетата 4 по 200 м св. стил.

Иначе най-бърз от българите на 50 м гръб бе Владислав Терзиев (Спринт, Пловдив) с 27,37 сек, а третият на стълбичката сред българите е Данаил Славчев (Бриз, Бургас) с 27,96 сек.

В общото класиране златния медал грабна англичанинът Алекс Мейсън с 26,,84 сек. Рекордьорът на България в дисциплината Мартин Желев беше дисквалифициран за излизане след 15-ия метър.

Три титли, колкото Антъни Иванов досега има и Габриела Георгиева. Държавната шампионка на гърба, която от тази състезателна година плува за Дамини ЛВ (София), взе златото на 100 м бруст в класирането сред българките и среброто в общото.

 

Финишира за 1:13.21 мин., изпреварвайки фаворитката Диана Петкова (Спринт, Пловдив), която с 1:13,79 мин. е втора сред нашите и четвърта в общото подреждане.

Георгиева завоюва титли преди това на 50 и 100 м гръб. Петкова на 200 м съчетано и 50 м св. стил в първите два дни от шампионата.

Най-бърза на стотака бруст бе литовката Агне Селейкайте с 1:10.61 мин.

Гергана Стоянова Астери (Варна) пък направи поредния си национален рекорд при 13-годишните с 1:16,35 , завършвайки осма в общото класиране между българки и чужденки и четвърта при нашите.

 

Бояна Кирчева отново донесе ценни точки за ПСК Черно море

Хегемонът в комплексното класиране през последните две години ПСК Черно море (Варна) триумфира в микс щафетата на 4 по 100 м св. стил с 3:44.97 мин.

На четвърти пост плува най-бързият българин Александър Николов, който допреди няколко месеца се колебаеше дали да окачи банските.

На втори пост бе Тихомир Тодоров, на трети Александра Русева, а на откриващия Бояна Кирчева, която бе най-бърза от българките на 200 м св. стил с  2:03,75 мин.

Утре заключителната сесия на финалите ще започне с половин час по-рано – в 17:00 ч.

Снимки: Тони Тончев, Евгени Цеков-sportsgallery.eu и Емона Цончева – sportal.bg

 

Резултатите ТУК

 

Прогресията в класиранията на всички плувци ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар