Антъни с още три победи в САЩ

 

Най-добрият български плувец Антъни Иванов продължава победната си серия в САЩ, триумфирайки в три дисциплини.

Направи го по време на състезанието Technotational в Крисчънбърг, домакинствано от неговия университет Вирджиния Тех и което бе открито за състезателите от американските висши учебни заведения.

Антъни победи на 100 ярда бътерфлай (47,44 сек), 200 ярда бътерфлай (1:42,90 мин.) и нетрадиционната за него дисциплина 500 ярда св. стил (4:21,08 мин.).

Така от началото на годината осмият в света и в Европа в три състезания записа общо шест успеха в индивидуални дисциплини.

Приравнени към 25-метровия басейн постиженията му от турнира Technotational имат следния вид: 100 м бътърфлай – 51,77 (с щафета) и 52,36 сек.  с нормален старт, 200 бътърфлай – 1:53,58 мин., 500 ярда св. стил се обръща към 400 (3:46,37).

„Доволен съм от резултатите и подготовката. Справям се и с академичните часове. Адаптацията ми в САЩ и в моя университет върви отлично“, сподели 19-годишният търновец за BGswim.com.

Той е в постоянен контакт с треньора си Николай Вакареев, а в края на април ще атакува заедно със съотборника си във Вихрен (Сандански) Любомир Епитропов покриването на олимпийски норматив за игрите в Токио догодина.

Преди това университетските им отбори може да се изправят в дуел в по-долното колежанско първенство (ACC).

Държавният шампион на 200 м бруст Епитропов се състезава за университета на Източна Каролина.

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар