Антъни тръгна по гръб на държавното

 

Най-добрият български плувец Антъни Иванов започна на гръб участието на държавното първенство, което се провежда на столичния 50-метров басейн „Диана“.

Състезателят на Вихрен (Сандански) и Николай Вакареев откри натоварената си програма от десет дисциплини със 100 м гръб.

И тъй като шампионатът за него е с тренировъчен ефект по пътя към европейското първенство в Глазгоу през август, плува пестеливо в подборните серии, давайки седмо време.

Иванов финишира за 1:01,28 мин. Но ако реши да се напъва може да свали поне четири секунди.

Ще плува още 50 м гръб, трите дистанции на бътерфлай и пет щафети (4 по 100 м и 4 по 200 м св. стил, 4 по 100 м смесена и на двата микса).

Любопитното е, че 100 м гръб мъже събира на финала в „Диана“ тази вечер рекордьори и шампиони от няколко възрасти и набори.

Първо време даде руснакът от бургаския Бриз Дмитрий Горбунов – 59,06 сек. Втори е националният рекордьор Мартин Желев (Астери, Варна) – 59,30.

В спора за медалите е още най-добрият ни в старшата възраст Георги Цурев, също от Астери. 15-годишният шампион и рекордьор в младшата – Калоян Левтеров (Славия) е с шесто време.

Класирането на 100 м гръб мъже ТУК

 

 

На шампионата участват плувци от осем държави, включително два национални отбора – Узбекистан и Литва, има, англичани, американски, германци, руснаци, хървати.

Особено чувствително е присъствието за финалите при жените.

На 100 м гръб държавната ни шампионка Габриела Георгиева (Дамини ЛВ, София) е самотната нашенка, приклещена от седем чужденки. Даде трето време за финала – 1:04,93 мин.

Същата е и ситуацията на 200 м съчетано. За финала са само Диана Петкова Спринт, Пловдив с трето време и Венелина Михнева (НСА) – с осмо .

Слез тях до 12-о място няма българки.

Държавното ни първенство е във формат „оупън“, признато от ФИНА и дава възможност за покриване на нормативи за световното първенство догодина, както и за Младежките олимпийски игри в Аржентина през есента.

За българските състезатели това е последен шанс за покриването на нормативи за европейското първенство в Глазгоу.

Един от фаворитите на 100 м св. стил Йордан Янчев не стартира, да запази сили за европейското първенство за юноши и девойки във Финландия другата седмица.

На шампионата ще плуват и осемте ни участника, но не на всички дисциплини.

 

Следете резултатите и прогресията във времената на отделните плувци ТУК

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар