Антъни тръгна с рекорд на държавното

 

Най-добрият плувец на България – Антъни Иванов започна с рекорд участието си на държавното първенство за мъже и жени на 25-метров басейн в Спортната палата в София. Състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) направи обещаната поправка на 400 м св. стил, влизайки с първо време за финала с 3:48,61 мин.

Предишното върхово постижение изтрая само 9 дни, след като чака корекция 30 години.

Направи го 16-годишният талант на ПК Сандански Йордан Янчев (3:49,35 мин.) – на държавното първенство за старша в Пловдив, на 10 декември в Пловдив. Стандартът в тази възраст си остава.

Това е шестият рекорд за Антъни Иванов през годината. Любопитното е, че след финала бронзовият медалист от световното за юноши в Индианаполис ще се изстреля мокър за церемонията по обявяването за Спортист на България.

„Не се напъвах максимално. Не плувах за рекорд. Довечера щом о свърша участието си във финала на 400 м св. стил, тръгваме за церемонията“, коментира Антъни за BGswim.com.

На държавния шампионат Иванов ще плува общо пет индивидуални дисциплини – още на 200 м св. стил, както и трите дистанции в бътерфлая – 50, 100 и 200 м.

Иначе битката на 400 м св. стил се очертава като една от най-интересните и завързани. Трима плувци дадоха време под 4 минути.

Претенденти за отличията са многократният шампион в дисциплината и съотборник на Иванов – Венцислав Айдарски, досегашният рекордьор Йордан Янчев и Петър Божилов (Омега’01, София), който пристигна директно от европейското първенство в Дания.

Резултати от сериите на 400 м св. стил мъже

Следете резултатите ТУК
 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар