Антъни в Гърция до европейското

 

Най-добрият български плувец в момента Антъни Иванов ще води в Гърция подготовка за европейското първенство в Шотландия, което ще се състои през август.

Ще тренира заедно със съотборника си във Вихрен (Сандански) Любомир Епитропов, а лагерът ще бъде около 20 дни.

Самият комплекс е избран заради гористата местност и прохладното време – около 15 градуса, доближаваща се до климата на влажния Албион.

Намира се в северозападната част на Гърция. Самият басейн предлага идеални условия и не е натоварен откъм присъствие на състезатели.

Така Антъни Иванов и Любомир Епитропов ще избягат от убийствените жеги в Сандански.

Любомир Епитропов

Любопитното е, че от четиримата ни представители в плуването на европейското първенство в Глазгоу трима са състезатели на Вихрен и с личен треньор Николай Вакареев.

Венцислав Айдардски обаче продължава по друг план подготовката си за старта в открити води.

Венцислав Айдарски

За третия ни плувец в басейна Лъчезар Шумков излизането на дълъг лагер е сложно, тъй като работи в IT сектора. Възпитаникът на Димитър Виденов и състезател на столичния Спринт е най-опитният в групата по отношения на състезания при мъжете.

За него това ще бъде второ европейско първенство на голям басейн, след това в Лондон през 2016 г. Има и два световни шампионата – в Казан 2015 и Будапеща 2017.

Лъчезар Шумков

Срокът за покриването на нормативи за европейското първенство е до 1 юли и практически приключва с провеждането на държавния шампионат, който тече в момента на столичния басейн „Диана“.

 

Нормативите ТУК

 

Иначе България ще има представители в още два от плувните спортове. В скоковете във вода ще участва Александър Костов.

В артистичното плуване финал в техническата програма ще гони най-добрата ни състезателка Христина Дамянова. Във волното съчетание ще играе Александра Атанасова, която ще се състезава и при дуетите с Далия Пенкова.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар