Артистичното плуване с евронормативи

Отборът на девойките по артистично плуване спечели шест медала на държавното първенство ва Словакия, провело се съвместно с петото издание на Купа „M.E.C.“ в Братислава.

В две от дисциплините – комбинирана и волната програма при ансамблите, бяха покрити нормативи за европейското първенство за девойки в Прага през юни, информира сайтът на БФПС.  

Тимът воден от треньорката на варненския Аква Спорт Галина Георгиева бе в състав: Далия Пенкова, Ния Атанасова, Яна и Саша Митеви, Десислава Любомирова, Крис Кулева, Вероника Найденова, Радостина Богданова, Гергана Попова, Михаела Димитрова.

В комбинирана програма нашите състезателки триумфираха със златото с резултат 72,500 т.

На волната програма при ансамблите нашите момичета се класираха втори след националния отбор на Словакия.

Взеха среброто със 72,9667 т.

При волните дуети сестрите Яна и Саша Митеви са втори със 71,6333 т.

При техническите дуети Пенкова и Атанасова също са със сребърни медали.

Далия Пенкова завоюва бронзови медали на соло – в техническата и волна програми, съответно с актив 71,1758 т. и 71,4333 т.

Тя ще играе и на световното първенство за жени в Южна Корея в дует с Александра Атанасова.

Така активът на състезателките ни от държавния шампионат на Словакия е общо 6 медала (1 златен, 3 сребърни и 2 бронзови).

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар