Аврамчев очаква още двама от плувците на олимпиада

 

Поне още двама български плувци с олимпийски квоти очаква председателят на родната федерация Георги Аврамчев.

Пътя за Токио 2020 бетонираха делфинистите Антъни Иванов и Йосиф Миладинов, а след показаното на световните шампионати при мъжете и жените и юношите и девойките най-близо към днешна дата до целта са Любомир Епитропов, Йордан Янчев, Габриела Георгиева.

На пресконференция, обобщаваща сезона Аврамчев, подчерта, че това е един от най-успешните за българското плуване от 1989 г. насам.

„Добрите резултати отдавам на талантливото поколение и отличната  работа на треньорите. През следващата година в България ще се организират 4 големи турнира, които ще бъдат и олимпийски квалификации. Надявам се и други наши състезатели да покрият норматив „А“ , заяви Аврамчев в пресклуб „България“.

Генералният мениджърът на представителните отбори Кристиян Минковски събира на лагер в Белмекен значителна част от най-добрите ни плувци, подготвящи се у нас.

„За постигнатите отлични резултати и спечелената квота сега Йосиф е на гребена на вълната, но да не забравяме и останалите ни участници, които също се представиха много добре. Миладинов ще има кратка почивка у нас, а през следващата седмица започва лагер на Белмекен, на който ще бъдат останалите ни най-добри плувци. Ще водим централизирана подготовка и се надявам, че ще имаме още квоти за Токио“, заяви Минковски.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар