Аврамова ще плува във Варна

 

Многократната европейска финалистка и национална рекордьорка Екатерина Аврамова ще участва на международния турнир „Black Sea Cup“ във Варна, който ще се състои от петък до неделя (1-3 юни).

Първото издание на състезанието ще е на 50-метровия басейн плувен комплекс „Приморски“, а организатор е ПСК Черно море.

Ще участват 33 клуба. Държавите са пет – Англия, България, Турция, Румъния Хърватия, а това автоматично я прави най-силната плувна надпревара у нас от турнирен характер през последните години.

Аврамова, която се състезава за Турция, но националните й рекорда в гърба са непокътнати, е във Варна с лондонския си клуб Илинг. Заявена е за четири дисциплини – 50,100, 200 м гръб и 100 м св. стил.

В България е от седмица, като тренира на басейна, от който тръгна за голямото плуване – 97-о СОУ „Братя Миладинови“ в столичния квартал Люлин. Направи серии с обещаващия талант Калоян Левтеров и двамата възпитаници на Жорж Станкович.

Иначе на турнира „Black Sea Cup“ във Варна възрастовите групи ще са четири – от родени през 2005 до мъже и жени.

Ще има предметни награди, а общият награден фонд е 3500 лв.

„Идеята на екипът на ПСК Черно море е турнирът „Black Sea Cup“ да се превърне в традиционен, като ще се стремим да добавяме всяка година все повече качество, а не количество. Искаме да стане истинско състезание, както в другите европейски държави и да вдигнем нивото и у нас. Да запалим младите“, коментира за BGswim.com Никола Петров – старши треньор на ПСК Черно море.

По-рано през месеца общото събрание на ПСК Черно море избра за нов председател Филип Ромбаут. Изпълнителният директор на „Агрополихим” заменя на поста досегашния президент Чавдар Трифонов.

През 2017 г. плувците на варненския тим спечелиха общо 162 медала – 61 златни, 69 сребърни и 32 бронзови, бе отчетено по време на събранието. Взеха и Купа „България“ като най-добър тим с точките във всички възрасти от двата басейна.

Регламентът на „Black Sea Cup
“ ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар