Без вечерни плувания за олимпийците ни

Без участие във вечерната сесия ще мине първият състезателен ден на българските плувци на Младежките олимпийски игри в аржентинската столица Буенос Айрес.

Йордан Янчев, който откри програмата на нашите, остана на три секунди от националния си рекорд при мъжете на 400 м св. стил.

Възпитаникът на ПК Сандански и Божидар Граматиков плува за 3:56,90 мин., завършвайки 17-и в генералното класиране.

Швейцарецът Антонио Джакович затвори финала на 3:52,42 мин. – време планирано от Янчев и неговия наставник.

Йордан Янчев (с черната шапка) завърши шести в четвъртата, най-силна серия на 400 м св. стил

Националният рекорд на Данко при мъжете е 3:53,67 мин.  поставен на младежката балканиада в Сараево през май. Обещаващият ни талант е заявен още за 200 и 800 м св. стил.

Най-бързо време за финала на 400 м св. стил във Буенос Айрес даде японецът Кеисуки Йошида – 3:51,68 мин.

Резултати от 400 м св. стил юноши ТУК

Диана Петкова не успя да се класира за полуфинала на 50 м бруст. Състезателката на пловдивския Спринт и на Ботко Трендафилов, който е водач на българската група, завърши 24-а с време 33,26 сек.

Беше втора в трета серия, която за малко не спечели. Стотни от плуването й изяде лошото приводняване на краката при старта. Личното й време е 32,60 сек.

Диана залага повече на останалите си две дисциплини – 50 и 100 м св. стил.

Иначе полуфиналът на 50 м бруст затвори тайландката Саомване Буамфай с 32,67 сек.

Литва извади отново яка брусистка. Най-бърза в сериите с 31,55 сек. бе Агне Силиакайте. Екзотика на сериите дадоха девойки от Африка, които плуваха с бански половинки.


Резултати на 50 м бруст девойки ТУК

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар