Благоевград приема турнира „Ичко войвода“ по водно спасяване на 22-23 април

водно спасяване

Предстоящият традиционен V турнир по водно спасяване „Ичко войвода“ ще се проведе на закрития 50-метров басейн в Благоевград на 22 и 23 април 2023 г. Организаторите канят за участие всички желаещи състезатели по плуване, любители на водното спасяване и плувните спортове. Условията и изискванията са посочени в приложената НАРЕДБА за състезанието.

Турнир по водно спасяване Благоевград 2023

Турнир ще даде възможност на състезатели и треньори да се запознаят отново и отблизо с изискванията на състезателните дисциплини във водното спасяване. Най-добре представилите се състезатели няма как да не привлекат вниманието на селекционерите на националния отбор по водно спасяване. При желание от страна на спортистите те ще могат да се включат в разширения отбор, който ще се готви за участие в квалификацията за предстоящото европейското първенство. Квалификацията ще е на 16-18 юни 2023 в Бургас по време на Националния турнир по водно спасяване „Бургас 2023“.

Междувременно стана ясно, че и тази година Българският червен кръст ще се опита да подкрепи участието на български национален отбор в европейско първенство по водно спасяване за мъже и жени. Шампионатът е през септември в Брюж, Белгия.

За повече информация: Мария Златкова (lifesavingburgas@gmail.com) и Наталия Стоянова (nat_stoyanova@abv.bg).