Българин е начело на европейския петобой

 

Първият човек в родния модерен петобой – Андрей Кузманов беше избран за президент на европейската централа.

 

Вече е официално е на тази позиция.

По регламента на международната централа UIPM всеки континентален президент автоматично става и част от  изпълнителния борд на световната федерация.

Кузманов, който е председател на БФМП, и юристите на Международната централа оформят договорите между двете страни.

 

„За мен е голяма чест, че оглавих Европейската федерация по модерен петобой. Благодаря за доверието, което получих и се надавям на Конгреса през лятото да бъде избран и за нов мандат. Досегашният ръководител Дмитрий Сватковски няма право да бъде вече на този пост, заради решението на УАДА държавни служители от Русия да бъдат президенти на спортни федерации. Сватковски е депутат от руския парламент и по новите правила не може да бъде и председател на европейската федерация.

Поканата към мен дойде от Клаус Шорман, който е президент на UIPM и борда на Световната централа. Веднага започвам да правя нов план за развитие на европейския петобой, който ще го преставя на Конгреса през месец юли”, сподели Андрей Кузманов.

 

В над 100-годишната история на модерния петобой, който е измислен от създателя на модерните олимпийски игри Пиер Дьо Кобертен, никога българин не е бил на толкова върхова позиция в управлението на този спорт.

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар