България с 11 плувци на Комен Къп в Бургас

България ще бъде представена от 11 плувци на силния международен турнир „Комен Къп“ за юноши (15-16 г.) и девойки (13-14), на който Бургас е домакин от петък до неделя (21-23 юни).

За надпреварата на 50-метровият басейн ОЗК „Парк Арена“ са заявени 166 състезатели от 17 страни.

Големите надежди са свързани с шампионите от „Мултинейшън“ в австрийския град Грац през април – Йосиф Миладинов, подобрил и националния рекорд за мъже на100 м бътерфлай, и Калоян Левтеров.

Двамата а участници на световното първенство за юноши в Будапеща и европейското в Казан.

Калоян Левтеров

Надежди възлагаме и на щафетите. Юношеският състав е от шестима и го допълват: Георги Янев, Дениел Нанков, Денислав Койков и Иван Полигоров.

Отборът на девойките ни е от пет плувкини: Гергана Стоянова и Мария Митова, които се състезаваха на „Мултинешън“ в Австрия, и Калина Захариева, Мария Вълчева и Тея Николова.

Гергана Стоянова

По време на състезанието в Бургас ще се проведе и конгрес на Техническия комитет на Комен.

Българският състав

юноши

Георги Янев
Дениел Нанков
Денислав Койков
Иван Полигоров
Йосиф Миладинов
Калоян Левтеров

девойки

Гергана Стоянова
Калина Захариева
Мария Митова
Мария Вълчева
Тея Николова

Треньори: Кристиян Минковски и Никола Петров

 

На турнира „Мултинейшън“ в Австрия през април квартетът ни на 4 по 100 м св. стил стана втори. На снимката с треньора Никола Петров  – отляво на дясно: Иван Полигоров, Калоян Левтеров, Дениел Нанков и Йосиф Миладинов

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар