Близо 150 деца на коледния плувен празник на Олимп


Един от амбициозните столични плувни клубове – НСК Олимп организира традиционния си коледен турнир, в който участваха 134 деца на възраст между 5 и 12 години.

Празникът имаше за цел да популяризира синия спорт сред подрастващите, да допринесе за развитието му и да даде възможност на състезателите да демонстрират натрупаните умения.

Състезанието бе излъчено в каналите на клуба във Фейсбук и You tube.

Видео ТУК

През изтичащата година НСК Олимп спечели рекордните за историята си медала – 335, от които 146 златни.  Стана отборен първенец при децата на голям и малък басейн.

„Най-големият успех е, че показахме на децата как да преодоляват препятствията и трудностите. Че ги научихме, че с трудолюбие, постоянство и дисциплина могат да постигнат и най-големите си мечти! Благодаря на целия ни екип за това, че с общи усилия се превърнахме в организация, която преследва достойни идеали. Организация, която един ден ще представи родината ни на международни състезания, ще издига българския дух и ще създава поводи за национална гордост! Благодаря на децата и техните родители за ежедневните усилия, доверието и подкрепата.

Разбира се, благодаря за гостоприемството на комплекс „Възраждане“ и на нашите спонсори Сити Билд студио и световноизвестния бранд Speedo. Признателни сме за това, че социалната отговорност е неизменна част от корпоративната култура на техните фирми. Признателни сме за това, че подкрепят спорта, защото именно той е най-добрият начин децата да израснат“, заяви председателя на НСК Олимп Емил Милков.

В тържествена атмосфера Петър Иванов беше повишен в старши треньор в направлението за високо спортно майсторство.

Плакет за най-добър състезател при жените с постижението си на 200 м св. стил, с време 2:12,36  мин. получи Симона Иванова.

Алекс Стойнов бе награден с плакет за най-добър състезател при мъжете с постижението си на 100 м св. стил 51,42 сек.


Вашият коментар