Болният от рак Ейдриън тренира на пълни обороти за световното

Националният институт по ракови заболявания на САЩ обяви, че през миналата година 9310 американци са заболели от рак на тестисите.

Олимпийският шампион по плуване Нейтън Ейдриън не очакваше, че ще попадне в този черен списък.

През януари започна интензивно лечение, а от две седмици тренира на пълни обороти под ръководството на дългогодишния си треньор Дейв Дърдън за световното първенство в Южна Корея, за което има покрит норматив, както и за Панамериканските игри в Перу.

Голямата цел на Ейдриън е да се състезава на олимпийски игри за четвърти път.
 
Едно от най-разпознаваемите лица на световното плуване е изгубил четири килограма от теглото си, все още изпитва болки в слабините, особено при салтата.

Пропусна няколко старта през сезона.

„Последните две седмици най-накрая започнах да усещам, че правя правилно нещата във водата. Мога обаче да направя равносметка къде бях и къде се намирам в момента. Със сигурност изоставам значително от подготовката си и съперниците, но действам стъпка по стъпка“, сподели Ейдриън в обширно интервю за списанието на ФИНА.

https://www.youtube.com/watch?v=3pzGetT_BRU

„Работя бавно, защото това е 16-месечен процес. Когато сте били във водата само четири седмици, защото трябваше да лекувате рак, трябва да бъдете честен със себе си. Да гледате обективно на ситуацията. Хубавото е, че плуването за мен е изцеление. Обичам работата си. Обичам да се събуждам всяка сутрин. Обичам да ходя до басейна, дори ако трябва да бъда там в 5:40 часа, за да слагам коридорите. И това е част от моето лечение. Ако обаче се форсирам и очаквам да върна формата си с времена от световна класа, плуването едва ли ще ми доставя удоволствие. Като всеки плувец обаче няма как да изгубя състезателния си инстинкт“, допълни Ейдриън.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар