Божилов: Няма време за почивка. Чакат ме рекорди

Петър Божилов записа най-предното класиране от българските плувци на световното първенство за юноши и девойки в Индианаполис, след третото и десетото място на Антъни Иванов.

 

На 1500 м свободен стил възпитаникът на Борис Божилов-Бруно и столичния „Омега’01“ стана 13-и. Времето му обаче го прави шести в света за неговия набор – родени през 2000 г.

На 400 м св. стил Божилов направи личен резултат, финиширайки 18. Мултирекордьорът, който има собствена рубрика във Viasport.bg, взе участие още в две дисциплини 200 м св. стил (31-и) и 800 м св. стил (17-и). За него обаче няма почивка. Подновява подготовката още идната седмица.

Ето какво сподели пред BGswim.com многократният държавен шампион, който е изкушен и от музиката и свири на китара.

За изпълнените задачи

С отбора имахме проблеми с аклиматизацията в Индианаполис към третия-четвъртия ден. Но се справихме. Не изпълних задачите си на 100%. На всяка една от дисциплините, в които участвах, останах на много малко от поставената си цел. На една от дисциплините изпълних задачата, но колегата Янчев ме изненада от осми коридор. Евала.

Доволен съм от 13-тото място на 1500 м св.стил – шесто от моя набор. Другият път повече.

За атмосферата на световното

Организацията на световното първенство в Индианаполис беше отлична. Американците са много възпитани хора, което допринесе за чудесната атмосфера по време на състезанието.

За задачите до края на годината

 

До края на годината не остава много, а мен ме очакват още много задачи за вършене. Ще се прицеля в кроуловите рекорди за старша възраст на малък басейн. Покрай тях ще се огледам и в норматива за европейското първенство за мъже и жени на малък басейн края на годината.

 

 

С баща си и личен треньор Борис Божилов-Бруно

Имам и няколко състезания на голям басейн. За мое нещастие още другата седмица се връщам, лека по лека, към сериозни тренировки.

За голямата цел догодина

Младежката олимпиада 2018 г., за която имам покрит „А“ норматив с рекорда си от европейското за юноши в Нетания на 800 м св. стил, си остава главната ми цел от когато се помня. Нормативите отпуснати от МОК. Те важат от април 2017 г.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар