Божилов със смесени чувства за европейското

 

Ден преди последната си дисциплина на европейското първенство по плуване за мъже и жени на малък басейн в Дания единственият ни състезател – Петър Божилов влезе във водата само за тренировка и като зрител.  

Възпитаникът на Борис Божилов и столичния Омега’01 сподели пред BGswim.com какви са впечатленията му от неговия първи голям форум при майсторите.

„Със смесени чувства съм за участието ми на първото европейско първенство за мъже. Доволен съм от резултата си на 1500 м св. стил, но в същото време знам, че съм много, много далеч от голямото плуване. Европейското мъжко плуване е на светлинни години пред българското“, заяви Божилов.

„Единственото което мога да направя аз е да тренирам още по-здраво през следващия сезон и да подобрявам резултатите си. Останалото е в ръцете на управляващите“, допълни Божилов.

В събота (16 декември) e последната му дисциплина на 100 м св. стил.


Петър Божилов носи българския флаг при откриването на шампионата.
Снимки Георги Пандев, който му е наставник на първенството. Челният кадър е на Евгени Цеков.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар