Братанов аут за световното по плуване

Българският плувен отбор на световното първенство в Южна Корея остана с един състезател по-малко, след като стана ясно, че Калоян Братанов няма да може да участва заради заболяване.

Студентът в Университета по селско стопанство и механика в Тексас трябваше да се присъедини във вторник към тима ни и освен 50 м св. стил – дисциплината, на която е национален рекордьор, щеше да бъде заявен и за 200 м съчетано.

Тази година Братанов не води част от лятната си подготовка във Варна с клуба си Астери, тъй като трябваше да взема изпити.

Така в Корея сме с петима – Антъни Иванов, празнуващ днес 20-ия си рожден ден, ветеранът с трето участие на такъв форум – Лъчезар Шумков, Габриела Георгиева и дебютантите Любомир Епитропов и Светлозар Николов.

Българският отбор преди заминаването за Корея – отляво на дясно – Светлозар Николов, Любомир Епитропов, треньора Николай Вакареев, Габриела Георгиева и Лъчезар Шумков

Тимът ни е воден от генералния мениджър на представителните отбори Кристиян Минковски и наставникът на Иванов и Епитропов – Николай Вакареев.

Нашите са в Корея от вторник, след като пътуваха повече от едно денонощие, а във финалната фаза с влак-стрела, пристигайки в 22:30 ч. местно време.

Плувните състезания в басейна започват следващата седмица, а според Минковски времето е достатъчно за адаптация.  

По-голямата част от отбора вече има опит със сверяването на биологичния часовник от световното първенство на малък басейн в Китай през декември.

Българският тим е настанен в селце, подобно на олимпийско – с блокове и отделни апартаменти.

Лъчезар Шумков (вляво) и Любомир Епитропов

 

„Атмосферата е подобна на световното първенство в Казан през 2015 г. Всичко супер. Басейните са прекрасни, както и се очаква за домакин като Република Корея. Всички спортисти са на едно място. Заради локацията има състезатели, които ще прекарат около 20 дни тук. Не чувстваме умора и засега нямаме проблеми със съня“, сподели за BGswim.com Лъчезар Шумков.

Състезателят на Димитър Виденов и столичния Спринт ще плува при третото си световно първенство на голям басейн 50 м бруст.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар