Цанков дари екипа, с който преплува Бургаския залив

Първият човек, преплувал акваторията на Бургаския залив ( близо 50 км) – Цанко Цанков, предостави на Музея на спорта плувния си бански костюм, шапката и очилата с които направи уникалния рекорд на 17 юли тази година. На церемонията Цанко беше много развълнуван и благодари на всички за подкрепата и помощта.

Представителите на медиите и много гости аплодираха бургазлията, когато предаде вещите на уредничката Катя Иванова.

Още в началото на следващия месец гостите на Музея на спорта ще могат да видят дарените от Мистър BGswim 2017 бански, плувната шапка и очила.

„ Много благодаря на всички за това , че сте тук. За мен е исторически ден. Искам да благодаря на всички институции, приятели и най-вече семейството ми за подкрепата. Горд съм, че оставям всичко с което преплувах Бургаския залив за поколенията. Дано повече деца да получат стимул като ги видят и да тренират нашия спорт. За мен е голяма чест да имам свой кът в Музея на спорта в България”, сподели Цанко Цанков.

Плувецът добави, че големите му цели за 2020 година са участие в квалификациите за Олимпиадата в плувния маратон, както и преплуване на разстоянието от Варна до Бургас през лятото.

„ Тренирам много интензивно и се готвя за последните квалификации в плувния маратон, които дават възможност за участие на Игрите в Токио. Аз съм много упорит човек и знам, че ще бъде адски трудно, но никога не се отказвам. Ще дам всичко от себе си, за да участвам на Олимпиадата и затова всеки ден тренирам.  За плуването от Варна до Бургас съм убеден, че ще направя опит да го измина. Внимателно проучваме с моя екип най-точното трасе по вода от север на юг. Засега се очертава близо 40 часа плуване на дистанция от почти 100 километра. Трябва да надградим постигнатото от Бургаския залив и Варна- Бургас е следващата ми историческа цел да измина в Черно море”, завърши Цанков.

Накрая на церемонията плувецът остави и своето пожелание в официалната книга на Музея на спорта.

 

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар