Чех плува за 15-а европейска титла

 

Унгарската звезда Ласло Чех е най-възрастният плувец на европейското първенство в Глазгоу, което ще се състои от 3 до 12 август. Шесткратният олимпийски медалист е на 32 г.

 

Чех е притежател на 14 континентални титли (плюс 19 на малък басейн), ще гони 15-о злато.

На европейското първенство ще вземат участие 600 плувци от 49 нации. България ще бъде представена от четирима в басейна  – Антъни Иванов, Лъчезар Шумков, Любомир Епитропов и Габриела Георгиева.

В Глазгоу титлите си ще защитават 37 от 42 актуалните шампиони.

Ще плуват и 9 от световните първенци в Будапеща 2017, което говори за огромния интерес към форума, две години преди олимпийските игри в Токио 2020 г.

Самият Чех е заявен четири индивидуални дисциплини – 50, 100, 200 м бътерфлай и 400 м св. стил.

 

С най-голям интерес е очаквана битката на 200 м бътерфлай, където ще се изправи в дуел с новото чудо на унгарското плуване Крищоф Милак – световен рекордьор и шампион при юношите и съперник на нашия Антъни Иванов, за когото тази дисциплина е най-важната в Шотландия.

Германката Йени Менсинг е най-възрастната състезателка при жените. Тя също е на 32 години, но е заявена само за една дисциплина – 200 м бруст.

За най-много дисциплини – по осем, са заявени двама състезатели Юле Йенсен от Дания и Бернхард Райтшамер от Австрия.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар