Чобанов със съдийски сертификат за Световната купа

 

Моторът на скоковете във вода у нас – Георги Чобанов вече ще може да съдийства и на състезания под шапката на ФИНА(Международната федерация по плувни спортове).

 

Старши треньорът и президент на столичния клуб Витоша Дайвинг получи сертификат от централата, подписан лично от шефа Хулио Мольоне, по време на курс в шведския град Йонкшопинг.

Чобанов ще има право да бъде един от съдиите на турнири от Гран при и Световната купа. За първенства на планетата и олимпийски игри изискванията са по-големи и прецизни – в зависимост от рейтинга. Така е и в Световните серии.

 

Сертификатът от ФИНА е признание не само за Чобанов, но успех и за родните скокове във вода.

 

Иначе членът на Управителния съвет на БФПС има сертификат категория „А“ към ЛЕН (Европейската лига плувни спортове). Съдийства на миналогодишното континентално първенство в Лондон.

„След като си изкарах сертификат „А“ за ЛЕН, ми препоръчаха да се явя на курс за такъв и към ФИНА. От Техническия комитет ме окуражиха, че имам добри оценки – над 95. А за „екселънт“ се водят тези между 96-100 и процента. Реших да дойда в Швеция да се явя на курса за съдии. Преди като имаше бях със състезатели не може хем състезания, хем лекции. Сега се получи идеално. Изкарах 96,89 процента.“, заяви Чобанов пред BGswim.com.

 

Чобанов на втория ред, най-вдясно, заедно с другите участници в съдийския курс в Швеция

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар