Човек на BGSWIM и на „Плуване & Водна топка“ на европейското в Сплит

водна топка

Андрей Демирев, акредитиран от BGSWIM и списанието „Плуване & Водна топка“ на европейското в Сплит, ще отразява заключителната фаза от шампионата в нашия сайт. Андрей Демирев е дългогодишен коментатор, а после и кореспондент на БНТ от Испания и Билбао. Специалист и тънък познавач на футбола и водната топка. В последните години Демирев е редовен автор на BGSWIM и „Плуване & Водна топка“.

Ето и първата му кореспонденция от Сплит:

Андрей Демирев

В единствения мач без явен фаворит в четвъртфиналите при жените Испания се наложи над Унгария с 15-11. Момичетата на Вики Ако изковаха своя триумф срещу световните вицешампионки в първата и третата част, завършили съответно 4-1 и 6-3. Съставът на Атила Било успя да изравни 5-5 във втората четвъртина, но испанските отново дръпнаха с 10-6. И запазиха преднината си от 4 гола до края. Най-резултатни в мача с по три гола бяха Бея Ортис и центровете Паула Лейтън и Майка Гарсия за Испания и Кристина Гарда за Унгария.

След мача специално за ВGSwim опитната испанска ватерполистка, 31 годишната Майка Гарсия, заяви: „Бяхме много ефективни в нападение. Започнахме двубоя много добре, с точно завършващи удари и добър ред в защита. Унгария е много силен отбор и успя да възстанови равенството в един момент. Всичко бе възможно да се случи, но ние проявихме нашия испански характер. Много добре се представиха младите в състава ни, на които Мики Ока гласува все повече доверие. Имаме резерви в отбраната, трябва да намалим грешките си във фаза защита.“

Резултати в четвъртфиналите: Испания – Унгария 15-11, Хърватия – Италия 8-16, Нидерландия – Франция 22-3, Гърция – Израел 14-4.

Полуфиналните двойки са Нидерландия – Испания и Гърция – Италия.

Снимка: Андрей Демирев