Диана Петкова: Ако не бях избрала плуването, щях да стана актриса

 

Във втората част на интервюто за BGswim.com плувната рекордьорка Диана Петкова говори каква е извън басейна, за любовта си към модата и актьорското майсторство. Състезателката на Ботко Трендафилов и пловдивския Спринт разкрива какъв е прякорът й дали би си направила татуировка. Фотосесията е осъществена от Делян Господинов, от spt-photo.org.

– Диана, в училище кой предмет ти се отдава? И защо? Какво искаш да следваш в университета? Какво искаш да работиш след спорта?

В училище най-много си падам по литературата, философията и историята. Искам да се занимавам с актьорско майсторство, не знам доколко е възможно, но се надявам да имам възможността да опитам.


– Ако се бе родила в друга епоха, коя щеше да е тя и в кожата на коя историческа личност искаш да влезеш и защо?

– Винаги съм се възхищавала от личността на принцеса Даяна. За мен тя е идол за подражание. От принцеса на английския трон, тя успя да се превърне в принцеса на всички свободолюбиви хора в света. Нейната харизма, нейните каузи за благотворителност, нейното себеотдаване и разчупването на стреотипа ме вдъхновява. Да не забравяме и принцесата на Монако и олимпийска плувкиня Шарлен Уитсток, също състезателка в спринтовия кроул и една много вдъхновяваща жена.


– Носиш името на богинята Диана – в живота ловец ли си, както и в спорта?

Неслучайно нося името на богинята на лова. Мога да кажа, че съм ловец в почти всяко начинание и винаги се целя в победата.


– Каква си извън басейна? Как би се описала?

– Извън басейна съм малко луда и забавна. Аз съм от хората, които обичат да си поспиват на обяд и ценят личното си време и пространство. Гледам доста сериали и съм голям фен на киното. Много лъчезарен човек съм и обичам да се смея. В свободното си време често излизам с приятели.

 

– Каква книга държиш на нощното шкафче. Какви книги харесваш?

Чета предимно фантастика и романтика, но зависи и от настроението и настройката ми. Често нещата, които правя ми омръзват бързо и имам нужда от разнообразие във всяко нещо от ежедневието ми, това се отнася и за книгите. Поради тази причина имам три книги, които чета: „Каравал“ от Стефани Гарбър (фантастика, любов), „Красив негодник“ от Кристина Лорен (романтика, еротика), „До всички момчета, които съм обичала“ от Джени Хан (тийндрама, романтика). Типично женски книги.

 

– Кой е последният филм, който те вдъхнови или разплака?

Последният филм, който гледах беше „Петдесет нюанса освободени“, също типично женски филм и си поплакахме в компания, но нищо толкова вдъхновяващо. Филмът, за който се сетих и ми подейства и гледах наскоро, по време на лагера ми на Белмекен, беше „Мръсни танци“. Определено го препоръчван и си заслужава.


– Като всяка млада дама виждам, че и ти се интересуваш от мода. Суетна ли си? Когато не си спортно облечена, на какво облекло залагаш? Марки?

Това е любимата ми тема. Да, суетна съм и то доста, стане ли дума за облекло. Дори рядко съм спортно облечена, само в залата. Определено любимата ми марка в този период е ZARA, но симпатизирам на Pull and Bear, Stradivarius и Mohito. А за чанти – Obag са фаворити за оригиналност и отличителност, което е доста важно за мен.

В ежедневието си залагам най-често на дънки или панталон, рядко обличам пола или рокля.

–  Би ли се татуирала? 

Бих, да. Дори вече имам една идея свързана с плуването, но когато дойде време ще го споделя и ще обясня подробностите покрай татуировката. Ще бъде малък, но с голямо значение, което е важно за мен. Ако ще имам татуировка ще значи много за мен. С отбора ми също сме замислили нещо, понеже сме наистина голямо семейство.

 

– Би ли участвала в еротична фото-сесия, макар и представенакато с кауза или благотворителна?

– Ха-ха, на този етап не бих участвала в еротична фото-сесия.


– Разкажи за приятеля си до теб. 

– Нямам приятел. В момента всичките ми сили и мисли са насочени към басейна и това да съм максимално ефективна.

– Прякорът ти е Пантерата. Защо? Какво знаеш за пантерите и големите котки?

– Прякорът идва от треньора ми. Още от преди години той ми казва, че съм пантерка. Гоня жертвата си до стотния метър и ако не я хвана се отказвам. Това идва от физическите ми качества във водата и експлозивността ми, но и бързото уморяване. Най-честата му фраза е: „Е, нали знаеш, че ти си тип пантера“.

 

Наистина приемам този прякор присърце, много го харесвам и е свързан с татуировката ми.

Вижте първата част от интервюто с Диана Петкова ТУК!

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар