Дисциплинарната комисия изслуша тримата плувци с допинг

Дисциплинарната комисия на БОК изслуша тримата плувни национали, които преди повече от половин година дадоха положителни проби на анаболния стероид станозолол по време на извънсъстезателен тест за допинг. Пред комисията излязоха Светозар Николов, Здравко Баблаков и Благой Панайтов.

Освен състезателите Дисциплинарната комисия изслуша и Георги Аврамчев – председател на БФ плувни спортове, Кристиян Минковски – главен мениджър на националния отбор и лекаря на отбора д-р Любомир Петров.

Според продължилата повече от очакваното във времето процедура Дисциплинарната комисия трябва да се произнесе по наказанието на тримата плувци, което ще бъде изпратено в Световната антидопингова агенция (WADA) и в Международната федерация по плувни спортове (FINA).

„Решението на Дисциплинарната комисия може да бъде обжалвано и от двете страни – спортистите от една и WADA и FINA от друга, пред Спортния Арбитражен съд в Лозана – сподели д-р Борис Колев, адвокат на спортистите. – Надявам се в най-лошия случай на минимална санкция от комисията. Ако не е така отиваме на Арбитраж…“ 

Вашият коментар