Добър финал за артистичното на световното

 

Като чудесно определи представянето на българските състезателките по артистично плуване на световното първенство в сините спортове в Южна Корея треньорът Галина Георгиева.

Участието на дебютантките Александра Атанасова и Далия Пенкова приключи с волната програма при дуетите.

Записахме 18-о място и влизане в Топ 25 на планетата, при положение, че момичетата са в тийнейджърска възраст, имаме само два центъра за практикуването на този красив, труден и субективен спорт – Варна, София (отскоро и в Благоевград), липсват дълбоки басейни, ключов фактор е и ранно отказване на състезателките – в училищна възраст.

При последното си участие в Корея – във волната програма на соло, Александра Атанасова зае 22-а позиция  с резултат от 76,133 т.

 

В пресявките за финала се бориха 32 състезателки по артистично плуване.

При дуетите в тандем с Далия Пенкова дадоха най-добрия си личен резултат на волната програма за годината – 74,1667 т.

Заеха 36-о място от 46 отбора.

„Чудесно представяне и при свободните дуети за Алекс и Далия на световното първенство в Корея. Най-добър личен резултат от 74,1667 т. за дуета и 36-о място от 46 дуета”, написа треньорът Галина Георгиева в профила си във Фейсбук.

Очаквайте нейния коментар за представянето на българското артистично плуване на световното първенство.

Вижте галерия от участието на нашите момичета ТУК


–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар