Домашни тренировки за плувци на сухо (видео)

 

Забраната за състезания, провеждането на тренировки и затварянето на басейните оставиха на сухо плувци по цял свят.

 

Бе повдигнат въпросът как в олимпийската година да бъде водена подготовка.

 

Треньори и състезатели започнаха да оформят групи, в които да обменят информация за алтернативни начини и да се съветват за тренировки в домашни условия.

 

https://www.youtube.com/watch?v=wdwi4mLrLMc

Много родители потърсиха през социални мрежи варианти да вземат стационарни велосипеди и уреди за своите състезаващи се деца.

 

Интерес е подходът на Датската федерация по плувни спортове, разпратила писма до всички клубове в страната как да се води подготовка у дома в условията на световна епидемия на коронавирус.  

 

Ето какво сподели живеещата от години там наша добра състезателка от 90-те Стефка Алексиева.

 

„Всички клубове получиха имеил, предназначен за националните състезатели от федерацията (така да се каже), който могат да използват и препратят до всички плувци, с алтернативни форми на тренировка. Има линкове за йога, разтягания, пилатес, както и с физически упражнения със собствено тегло – за улеснение и като идеи и вдъхновение, когато всеки се отегчи тези, които знае и обикновеено прави. Както и серии за тичане, с различни видове натоварвания. И знаейки, че заровят ли се в You Tube, ще намерят нещо, което да ги вдъхнови да се раздвижат. А и като се замисля, за малките състезатели е много мотивиращо, да правят това, което националните състезатели правят.“

 

 

 

 

 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар