Допинг пробата на Габриела Георгиева е отрицателна

 

Допинг пробата на националната състезателка по плуване Габриела Георгиева, взета на 18 февруари, е отрицателен.

Резултатът беше очакван с голям интерес след трите положителни допинг проби за станозолол на Здравко Баблаков, Светлозар Николов и Благой Панайотов, заради които избухна голям скандал в родното плуване.

Допълнителни притеснения създаде и поставената ваксина срещу COVID-19 на Георгиева и останалите национали в „Пирогов“ на 17 февруари.

 

Заради предишни алергии на състезателката е бил поставен урбазон, като президентът на Българска федерация плувни спортове Георги Аврамчев уточни на специална пресконференция пред медиите, че е издаден документ, ако случайно пробата й покаже завишено ниво на урбазон.

Всички добавки, които са приемали националните състезатели по плуване, вече са предадени за изследване в международна лаборатория.

 

От федерацията се предоставили списък на Антидопинговия център на всички национални състезатели, които са участвали в лагерите през януари и февруари, като всички ще бъдат подложени на допинг тестове.

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар