Дресъл най-велик на ярдов басейн в историята

 

Плувец №1 на планетата Каелеб Дресъл даде заявка за най-велик на ярдов басейн в историята.

Около това мнение се обединяват специалисти и медии на САЩ. Обяви го и олимпийският шампион  Мелвин Стюърт – създател на авторитетния сайт SwimSwam.com.

Дресъл, който в Будапеща 2017 стана вторият със 7 световни титли от един шампионат след Майкъл Фелпс, анихилира от началото на сезона 5 рекорда в три стила и съчетаното.

През по-голямата част от академичния състезателен сезон американските плувци плуват на ярдов басейн и това е една от ключовите причини за силните им подводни и обръщания, взривни стартове.

 

Ето рекордите на Дресъл:

На 50 ярда св. – 18,20 сек.

На 100  ярда св. стил – 40,00 сек.

100 ярда бътерфлай – 43,58 сек.

100 ярда бруст – 50,03 сек.

 
200 ярда съчетано 1:38,13 мин.

 

 

Дресъл вече е считан за по-велик на ярдов басейн от еталона по този показател Пабло Моралес.

Първият слязъл под 53 секунди бътерфлай на голям басейн и има 11 титли на ярдов от шампионата на NCAA (първенството на американските университети, което реално е и национално).

Моралес обаче не постигна триумфите си в толкова много стилове и дисциплини.

Следващата цел пред Дресъл е да слезе под 40 секунди на 100 ярда св. стил.

По-вълнуващото ще е звездата на Флорида Гейтърсда слезе по 18 секунди на петдесетака.

Мелвин Стюърт от SwimSwam.com намигва към читателите, че в момента Дресъл е с аматьорски статут, тъй като завършва висшето си образование, но превръщайки се в професионалист с мощен спонсорски договор ще се торпилира още.

Любопитно ще е кой водещ производител на плувна екипировка ще привлече за индивидуален рекламен контракт олимпийския шампион от Рио де Жанейро 2016.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар