Дресъл става още по-бърз със забранен костюм за празника на Speedo

 

Най-бързият човек на планетата във водата Кейлъб Дресъл ще покаже на света, че може да бъде още по-неудържимия със забранен технологичен костюм.

 

Американската спортна суперзвезда ще го направи на 10 декември (четвъртък) с емблематичния екип Speedo 2008 Fastskin LZR Racer, стремейки се да прелети 50 м св. стил за по-малко от 20 секунди.

Опитът на Дресъл ще е гвоздеят в програмата, с коxто световният лидер в производството на плувна екипировка  Speedo, ще отбележи 20 години от създаването на серията фастскин.

 

https://www.youtube.com/watch?v=dms60iGt1g8

 

Олимпийският шампион от Рио и 13-кратен на планетата на голям басейн направи последния си рекорд на 50 м св. стил в старта от Международната плувна лига в Будапеща през ноември, заковавайки 20,16 сек., за да анихилира предишното си постижение.

 

Дресъл стана и първият човек, преплувал 100 м  бътерфлай на 25-метров басейн под 50 сек. Закова 47,78 сек. 

На 10 декември Дресел ще облече 2008 Fastskin LZR Racer на спонсора си Speedo, за да отпразнуват заедно годишнината.

 

Откакто звездата публикува снимка за събитието в социалните мрежи, приятелите на плуването спорят дали ще стане първият, слязъл на петдесетачката кроул под 20 секунди. 

https://www.youtube.com/watch?v=0wuJd6bxe9U

От 2010 г. високотехнологичните (бързи) бански костюми, които не са направени от текстил, са забранени за състезания под шапката на световната федерация ФИНА.

 

Само за две години – 2008 и 2009, с тях бяха поставени десетки рекорди, давайки и предимство на силови състезатели, които получиха повече мощ и висока позиция на тялото.

„Бързата кожа“ на Speedo „прегръща“ тялото до 70 пъти по-плътно от другите костюми, отбелязва брандът.

На олимпийските игри в Пекин 2008  94% от златните медалисти бяха със Speedo Fastskin LZR Racer.

 

 

Плувайки в одобрени бански костюми, Дресъл подобри времето от Пекин 2008 и световния рекорд на 50 св. м, постигнат с Fastskin LZR Racer.

Сега, за да направят експеримент и да отбележат подобаващо юбилея, Дресел и Speedo си сътрудничат, за да проучат какво би станало ако днес спортистите имат право да носят костюма. 

След влизането им в басейните през 2019-а, най-новите бански на Speedo – Pure Valor and Pure Intent, са носени в 63% от случаите, когато са подобрени рекорди. Самият Дресел по-рано този месец счупи рекорда на 100 метра съчетано, преплувайки ги за под 50 секунди. 

24-годишният шампион и рекордьор споделя, че е развълнуван и очаква с нетърпение предизвикателството.

 

„Въодушевен съм да сложа костюма. Не съм сигурен какво да очаквам, но ще дам всичко от себе си“, заяви татуираният здравеняк.

 

 

Твърде малък по времето, когато LZR Racer предизвика шум, Дресъл е въодушевен, че е част от него сега.

 

„Speedo винаги е бил лидер в своята сфера и съм горд да си партнирам с бранд, който непрекъснато разширява границите на иновациите“, допълва плувната торпила.

Роб Хикинг – бранд директор в Speedo, напомня, че времето, в което LZR Racer е бил в басейна, е било изключително плодотворно, и е известно като ерата на „супер костюма“, визирайки поставените тогава рекорди. 

„Виждали сме как плувците стават по-силни и по-бързи във водата и само се спекулира какво може да се постигне, ако технологичният напредък не бъде ограничен. Наистина сме развълнувани да разберем какво е възможно“, споделя Хикинг.

Допълва, че в трудна година за плувците по целия свят от Speedo се надяват със своя експеримент да създадат „вдъхновение, когато хората започнат да се връщат обратно в басейна“. 

Speedo ще публикува кадри от опитите на Дресъл – общо три, като фокусът ще е върху втория, в специално видео, което ще бъде публикувано на 10 декември. 

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар