Държавното само за плувци над 18 г.

 

Държавното лично-отборно първенство по плуване за мъже и жени на столичния басейн „Диана“ ще се състои по план на 18-20 декември, но само за тези над 18 г.

Това потвърди председателят на БФПС Георги Аврамчев след въвеждането на нови мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, стопиращи провеждането на тренировки и състезания за спортисти в ученическа възраст.

Няма да има ограничения за броя на участниците от отбор.

Практически плувците над лимита ще са в рамките на стотина. Първенството е олимпийска квалификация и има няколко заявки от чужбина.

 

Държавните шампионати на 25-метров басейн във всички възрасти бяха отменени преди това.

 

„Ситуацията е изключително тежка за плуването и за българския спорт, но трябва да се съобразим с мерките, за да дадем възможност на лекарите да поемат въздух. Да може да продължат да се грижат за нас. Спирането на спорта за състезателите под 18 години няма да бъде фатално за подготовката на спортистите, но може да е фатално в крайна сметка за някои от нас. Съпричастен съм към тревогите на родителите, децата, треньорите, но апелирам да проявят  разбиране и спокойствие, вярвайки  че по-добрите резултати и времена предстоят“, коментира BGswim.com пред Аврамчев.

 

 

На провелия се днес Управителен съвет бе приет проектобюджета за 2021 г., който е в рамките на 1,7 млн. лева.

Дали ще е такъв ще реши спортното министерство.

 

Бе гласувано и догодина да има три олимпийски квалификации – в държавното за мъже и жени в началото на април, купата на кмета в Бургас през май и републиканското през юни – отново в столицата, където се води централизирана подготовка на водещите ни състезатели.

 

Иначе днес стана ясно, че всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер за лица до 18-годишна възраст се преустановяват.

Новите ограничения влизат в сила от 27 ноември ще важат до 21 декември, като изключение ще правят единствено международните спортни събития при подрастващите.

Всички останали състезания при мъжете и жените ще се провеждат без публика, както досега.

Затварят се фитнес центровете.

Междувременно бе решено извънредната епидемична обстановка да бъде удължена с два, а не с четири месеца – до края на януари 2021 г.

–––-

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

Вашият коментар