Дуетът тренира със самочувствие за световното

 

„Спортът ни е толкова непопулярен в България, че трябва да обясняваме какво представлява синхронното плуване дори на приятелите си. И за най-сигурно директно им пускаме клип”.

Признанието е на състезателките от дуета, който има всички основания да представи по най-атрактивния и подходящ начин този толкова красив, тежък, но за съжаление подценяван спорт. Христина Дамянова и Даниела Бозаджиева са не просто красиви и талантливи атлетки, а момичетата, които запазват позицията на българското плуване на световната карта.

И това е една от причината да бъде оценен трудът им с треньорката Валентина Богачева-Хофман, заставайки пред обектива на „Плуване & Водна топка”.

 

Новият брой на списанието, който се списва вече осма година, излезе вече от печат.

 

Самата сесия беше реализирана на столичния плувен комплекс „Спартак” от Нели Бърнева.

 
Христина Дамянова и Даниела Бозаджиева си подсигуриха участието на световния шампионат в Будапеща през март на турнир в германския град Бон. Като дует това ще е второто първенство на планетата за състезателките на „Левски-Спарта 2000“ (Сф).

 

 

В Казан през 2015 г. играха техническата програма. В Будапеща ще се състезават и на двете съчетания. Третото момиче, което бе в Казан – Златина Димитрова приключи със спорта, за да се посвети на правото. Последната важна проверка за Хриси и Дани преди Будапеща ще бъде силен турнир в Швейцария в края на юни. В алпийската държава те вече направиха лагер, подсигурен от БФПС.

 

Подхождат със самочувствие за предстоящото световно първенство. „Няма напрежение, достатъчно опитни сме. Гледаме абсолютно професионално на участието си. За Будапеща се стремим да сме максимално подготвени и концентрирани“, споделя Дамянова и Бозаджиева.  

 

 

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар