Два рекорда на старта на ‘Руси Русев’

 

Два национални рекорда на малък басейн паднаха още на старта на международния турнир по плуване „Руси Русев“, който се провежда в Стара Загора и е организиран от местния клуб Траяна.

Още в първата дисциплина Иван Алмаджиев грабна златото във възрастта си на 50 м св. стил, финиширайки за 23,32 сек.

Времето на възпитаника на Стефан Георгиев и пловдивския Младост’91 е новото най-добро за юноши старша възраст (15-17 г.).

 

Предишният рекорд бе на Антъни Иванов – 23,51, поставено по време на държавния шампионат в София на 19 декември 2015 г.

Резултати на 50 м св. стил  мъже

 

Калоян Лефтеров (на долната снимка) направи силна поправка на 50 м гръб при юношите младша 13-14 г., триумфирайки с 27,68 сек.

 

Възпитаникът на Жорж Станкович и Славия подобри предишния стандарт на Иван Алмаджиев от 27,81, поставен в Пловдив на 28 ноември 2015 г.

 

Любопитен момент в дисциплината е, че при мъжете първи и втори станаха треньорите Иван Ангелов (Акулите, Бургас) – многократен държавен шампион в гърба и участник на олимпийските игри в Сидни 2000, и Никола Петров (ПСК Черно море) – също бивш национал и старши на клуб №1 през последните две години.

Резултатите на 50 м гръб мъже

На 100 м бътерфлай пък се пусна тренерът при Акулите – Георги Палазов, дълги години непобедим в бътерфлая.

Обяснението бе, че трябваше да запишат постижение, даващо право за участие на държавния шампионат за мъже и жени през декември в София.

Ветераните ще подсилят отборите си за щафети. Правят го не само за точки, но и да вдъхновят с личен пример възпитаниците си.

Иначе на 100 м бътерфлай очаквана победа записа Антъни Иванов (Вихрен Сандански) с 53,21 сек.

Любопитното е, че ще се пусне на 200 м бруст.

На 100 м бруст триумфира друг участник от световното първенство в Будапеща – Лъчезар Шумков (Спринт, София)– с 1:00,84 мин.

На 400 м св. стил титлата с 3:53,85 мин. е за Петър Божилов (Омега’01, София)– единственият сигурен засега за европейския шампионат на малък басейн в Дания през декември.

Всички резултати ТУК

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар