Елеонор Чакърова и Вержини Чакърова – Близначките на Маями

тенис

Срещаме се с две от най-добрите тенисистки в играта на на двойки в България, които живеят в Маями от 5 години. Елеонор Чакърова и Вержини Чакърова са сестри близначки и играят тенис професионално от 20 години. Израстнали в София, близначките се преместват в Америка преди 9 години, за да се състезават и учат в най-елитните американски университети на САЩ. Това ги довежда до един от най-космополитните и уникални градове в Щатите, а именно Маями. Там, те успяват да се наложат в тенис средите и това им създава уникални възможности за контакти и изяви със световни брандове като Лакост, Фила, Баболат и тн. Сега ще си поговорим и със самите тях.

 • Разкажете ни малко повече за това как стигнахте до Маями и как успяхте да се наложите в тенис средите на мегаполиса?
 • Нашето пътешествие в Америка започна когато решихме да учим и да се състезаваме на университетско ниво. Първо бяхме в щата Кентъки за две години, където успяхме да спечелим две конферентни титли и да бъдем една от най-добрите двойки в цялата конференция. Тези успехи ни дадоха възможността да се преместим в още по-добър университет, в Сейнт Луис. Там успяхме да наложим нов рекорд за най-много спечелени мачове на двойки в историята на университета. С тези ни успехи се замислихме и решихме да продължим професионалната си кариера по тенис. Тъй като щатът Флорида е известен като меката на тенис академиите и като цяло тениса, решихме да се преместим точно там.  Имахме възможността да бъдем част от много светски събития в средите на тениса и така успяхме да си създадем доста силна социална мрежа.
 • Знаем че сте имали възможността да работите със световната тенис марка „Лакост“. Разкажете ни как беше това преживяване?
 • тенис
 • Да, един от треньорите в академията беше потърсен от представител на „Лакост“ за нова общност която те искаха да създадат  за „готини хора в тениса.“ И така той ни препоръча на Лакост и те се свързаха с нас и ни попитаха дали искаме да сме едни от първите членове на тази общност, която се казва „Клубът на Асовете.“ Това ни даде възможност да бъдем част от едни от най-елитните тенис събития като мастър турнира Маями Оупен, и големият Шлем, Ролан Гарос. В началото, ние, един от най-добрите Френски ресторантьори в Маями , и един от най-известните рекламни продуценти от Лос Анджелис бяхме пърите членове на Клубът на Асовете. Лакост бяха организирали уникални ивенти, като вечери в най-елитните ресторанти в Маями, ВИП билети за ложата на „Лакост“ на Маями Оупен и много други събития. Най-любимото ни събитие от което бяхме част обаче беше тази година на частната вечеря на Винъс Уилиамс за присъединението и към Лакост като рекламно лице. Това беше един от най-уникалните ивенти в които сме имали честта да участваме. Там се запознахме със самата Винъс, сегашният номер едно по тенис в света, Данаил Медведев, целия изпълнителен отбор на Лакост, включително и изпълнинтелния директор, Тиери Гилберт. Имаше много популярни личности като диджейката Шантел Джефрис, модела Фай Кхадра, дъщерята на известния телевизионен хост Стиив Харви- Лори Харви и т.н. Вечерята беше неповторима и целият амбианс на локацията беше незабравим.
 • Също така знаем, че сте играли срещу най-добрата двойка в историята на тениса, Боб и Майк Брайън. Много бихме желали да знаем повече за тази изява?
 • Да, това е един спомен, който никога няма да бъде заличен от нашите съзнания. Боб и Майк са нашите идоли и една от причините и вдъхновенията поради които искаме да бъдем най-добрата тенис двойка в България, а защо не и в света. Тази възможност дойде когато бяхме поканени на благотворителното събитие за фондацията на Кевин Андерсън, най-добрият Южно-Африкански тенисист. Кевин е наш приятел и ни покани на събитието си. Там Боб и Майк играха демонстративен мач и след това ни поканиха да играем срещу тях. По принцип сме имали щастието да се срещнем с много знаменити личности, но Боб и Майк са единствените от които сме изпитали така наречения феномен стар стрък или на български да си завладян от звезда. Хората казват, че  не е хубаво да срещаш идолите си защото може да се разочароваш, но за нас беше точно обратното. Бяхме изумени от това колко земни и непретенциозни бяха и колко добре се отнасяха с всички. Това запознанство ни позволи да бъдем и до днес добри приятели с тях.
 • Следващото нещо което искаме да обсъдим е вашият псевдоним „Туинсофмиами“ как го създадохте и как го популяризирахте в социалните мрежи?
 • Хаха да, много често задаван въпрос. Името дойде напълно случайно и когато го измислихме дори не осъзнавахме каква златна мина е този инстаграм хендъл. Найстина едно от най-важните неща които помагат в социалните мрежи е лесната откриваемост на акаунта ви и това колко е свързан с целта на търсенията от различни брандове и компании. Дори и да нямаме милиони последователи, благодарение на релнтабилността на инстаграма ни, сме имали възможности да работим с невероятни световни брандове, да участваме в музикални клипове на световни артисти и реклами излъчвани по едни от най-големите телевизионни канали както по света така и в България.  Дори, получихме покани за реалити шоута и да ходим на най-извесните кетуалк подиуми по време на модната седмица на банските в Маями (най-голямото модно събитие на лятото в цяла Америка). В една от последните ни колаборации с най-нашумелият български бранд „Флаир“ успяхме толкова да впечатлим собственика, че ни използваха снимката като кампания из цялата страна и ни сложиха на билборд в един от най-големите български молове. Общо взето, популяризирането стана доста органично, но в началото ние сами трябваше да си измислим всяка една концепция за всяка фотосесия, да си намерим фотографи, сами да финансираме всичко и така докато брандовете започнаха сами да ни търсят.
 • В момента сте в топ 10 на състезателите по тенис в България на двойки, какъв съвет бихте дали на подрастващите тенисисти в България за да достигнат вашите успехи?
 • Първото и най-важно нещо според нас е вярата. В нашият живот е имало много хора, които не са вярвали в нас и в нашите успехи. Това обаче винаги ни е мотивирало ние самите да вярваме в себе си и във възможностите си, защото това е основното качество което всеки един спортист, а и човек като цяло трябва да притежава. Второто нещо е работата. Един от любимите ни цитати е „Силната работа бие таланта, когато таланта не иска да работи силно.“ Независимо колко талнтлив си, ако не работиш и не тренираш усърдно, няма как да достигнеш най-високите нива на каквото и да е било. За това, двете най-важни неща за нас в спорта и в живота са вярата в себе си и усърдната работа.