Епитропов бил готов за полуфинал

 

Любомир Епитропов бил готов за полуфинал при дебюта си на европейско първенство по плуване при мъжете. Това показвала спортната му форма на 200 м бруст по време на тренировките преди шампионата в Глазгоу, където участва в трите дистанции на най-бавния стил.

Епитропов коментира представянето си пред BGswim.com.

 

„Като цяло не съм доволен, защото бяхме планирали с треньора ми Николай Вакареев доста по-бързо плуване, по-специално на 200 м, с което щях да вляза в полуфинала. Но все пак това ми бе първотоголямо състезание при мъжете. Трупам опит“, коментира Епитропов.

 

На 200 м бруст състезателят на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) регистрира 2:14,20 мин. Завърши на 27-о място. Личното му време е 2:13,76 мин. е от май, постигнато по време на международния турнир „Спартак“ в Сандански. 

Любо е държавен шампион в дисциплината.

 

„Оправдания винаги много, но ще се уча от грешките си и да се надяваме следващите пъти да всичко, за да мога да покажа истинските си възможности. Иначе бях доволен да видя, че всички доказали се имена в плуването не са нищо повече от нас, не са извънземни и също като нас правят грешки“, допълни Еитропов.

Европейският вицешампион на 50 м св. стил Кристиян Голомеев пък бе сред плувците дали пресконференция като медалист в Глазгоу.

 

„Това е  просто невероятно, нямам думи, с които да изразя емоциите си.  Това е първият ми медал от европейско първенство и не мога да осъзная все още какво съм постигнал“, заяви Голомеев, който се сстезава за Гърция.

 

–––-

BGswim.com се появи в Интернет на 8 юни 2002 г. Бяхме първата и най-популярната плувна медия в България. Продължаваме да сме. Присъедини се към Фейсбук групата на BGswim.comза да научаваш новините около „сините“ и водните спортове.

 


 

Вашият коментар